Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonečtí strážnící zachraňovali kavkazského pasteveckého psa i postavu ležící mezi zaparkovanými auty

112
24. 09. 2021 | 8:10

Kavkazského pasteveckého psa zachraňovali jablonečtí městští strážníci. Osmdesátikilové zvíře spadlo do rokle a uvízlo v ní. Nešťastný majitel volal na linku 156.
 

kavkazPes
Foto: Spokojený pes

„Strážníci na základě telefonického oznámení vyrazili do ulice Jindřichovská, kde zjistili, že nejde o rokli, ale že pes uvízl v malém bahnitém rybníčku pod strání nedaleko pozemku svého majitele,“ popisuje událost Miloslav Lejsek z Městské policie Jablonec nad Nisou.

Pes se nemohl postavit na zadní nohy, ať už důvodem bylo vyčerpání nebo věk, proto hlídka MP požádala majitele o zapůjčení plachty, deky či popruhu. „Po nějaké době se podařilo velké a bezvládné zvíře vynést zpět k domu. Majitel děkoval strážníkům, poděkování za velkou pomoc napsal i přímo mně,“ podotýká ředitel MP Jablonec nad Nisou Michal Švarc.

Přiznal, že má pervitin a marihuanu

Necelou půlhodinu po půlnoci oznámil anonym jabloneckým strážníkům, že v ulici U Hřiště leží mezi zaparkovanými vozidly nějaká osoba. Hlídka na označeném místě našla asi třicetiletého muže, který byl zjevně pod vlivem návykových látek.

„Z jeho dechu byla silně cítit marihuana, pohyby i řeč měl nekoordinované,“ líčí kontakt strážníků s mužem Miloslav Lejsek. Když dotyčný hledal v batohu doklady, vysypal před hlídkou celý obsah na zem. „A tak se mezi věcmi objevily igelitové sáčky se zelenou rostlinnou sušinou a plastový obal s neznámou krystalickou látkou. Muž sám sáčky označil jako marihuanu, v plastovém obalu byl podle jeho slov pervitin,“ doplnil Lejsek.

Strážníci proto přivolali Policii ČR, která muže zadržela pro podezření ze spáchání přečinu, orientační zkouška na alkoholu a test na užití omamných látek vyšly pozitivně.

JN/Jana Fričová