Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Klouže to. Ve Stráži auto trefilo plot, u Českého Dubu sloup a u Branné udělalo kotrmelec

23. 01. 2021 | 16:34

Pro všechny okresy Libereckého kraje platí výstraha kvůli náledí,  kterou dnes odpoledne vydal Český hydrometeorologický ústav. V platnosti je i výstraha před silným větrem i sněžením. Náledí se může objevit na vlhkých komunikacích po předchozích srážkách nebo tání sněhu. Výstraha platí od sobotních 21:00 do nedělních 9:00 ve většině regionů včetně Libereckého kraje.

hasBohumileč1
Foto od nehody v obci Bohumileč u Českého Dubu: twitter HZS LK

V průběhu posledních hodin se už stalo několik dopravních nehod. Čelní náraz osobního automobilu do sloupu v obci Bohumileč u Českého Dubu si vyžádal výjezd jednotky ze stanice Turnov a zbrojnice Český Dub. Z místa nehody byla 1 zraněná osoba převezena do nemocnice k dalšímu ošetření. Běžná doprava je nyní dočasně řízena kyvadlově Policií ČR, informují hasiči na svém twitterovém účtu.

Policie ve své aplikaci zmiňuje i kolizi na silnici 295 u obce Horní Branná v okrese Semily. Na úseku z Dolní Branné do Rovnáčova je převrácené vozidlo. Auto se zde převrátilo přes střechu mimo komunikaci. Na místě jsou složky IZS a policie.

Na silnici ve Stráži nad Nisou u Liberce, v ulici Ke Karlovu byla hlášena havárie osobního auta, které se trefilo do plotu. Kolize se obešla bez zranění i úniku provozních kapalin.

Foto: FB J. Demčáka, starosty Hejnic

Přes náledím varuje i starosta Hejnic J. Demčák na svém facebooku a přidává fotografii zasněžené silnice přes Oldřichovské sedlo: "Varování platí pro dnešní noc a nedělní dopoledne, kdy pokles teplot ve spojení s mokrou vrstvou sněhu na silnicích mohou vytvořit nebezpečnou klouzající vrstvu," píše a nabádá k pomalejší jízdě.

fb, twitter, pčr