Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kluci přebíhali bez rozhlédnutí silnici, toho šestiletého vážně zranilo auto

112
27. 08. 2024 | 9:53

V pátek 23. srpna kolem 18.30 zasahoval v České Lípě mezi sídlišti Sever a Lada vrtulník zdravotnické záchranné služby. Přiletel sem pro šestiletého chlapce, kterého v Okružní ulici srazil 31letý řidič osobního vozidla značky Škoda Fabia Combi.

dva kluci
Už aby šli do školy... ilustrační foto

Dva kamarádi ve věku 6 a 7 roků do jeho jízdní dráhy vběhli náhle a bez rozhlédnutí zprava ze Zoubkovy ulice, když projížděl z Okružní do Jáchymovské ulice. Starší z nich stačil silnici přeběhnout bez újmy na zdraví, ale mladší hoch už to nestihl. Přes intenzivní brždění řidiče se s autem střetl. Přitom utrpěl středně těžké zranění, se kterým ho vrtulník transportoval na traumacentrum nemocnice v Ústí nad Labem.

V této souvislosti vyzýváme rodiče, aby svým dětem neustále připomínali, jak je důležité se před přecházením silnice správně rozhlédnout a pohybovat se v ní se zvýšenou opatrností. Pokud si o tom s nimi nebudete povídat, zvyšujete tím pravděpodobnost toho, že na svou nepozornost mohou doplatit stejně jako šestiletý chlapec z České Lípy.

Současně se obracíme i na řidiče, aby se maximálně soustředili na dění na silnici, a dokázali tak alespoň včasnou reakcí zmírnit následky chyb, které děti v silničním provozu dělají. Děkujeme, že naše apely vyslyšíte.

PČR/Ivana Baláková