Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Krajské ředitelství policie spustilo pro své zaměstnance unikátní možnost dobrovolného testování na COVID-19

07. 05. 2020 | 9:05

Ve středu 6. května spustilo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje ve spolupráci se Zdravotnickým zařízením Ministerstva vnitra - Oblastním zdravotnickým zařízením Ústí nad Labem, testování svých policistů a zaměstnanců na COVID-19.

kovid test policie 2
Foto: PČR

V první vlně, která proběhla v ranních hodinách v areálu Územního odboru Liberec, byli otestováni na příznaky související s coronavirovou infekcí více jak čtyři desítky policistů zařazených do tzv. první linie, tedy těch, kteří působí v opatřeních na hraničních přechodech. V dalších fázích pak budou testováni také policisté z přímého výkonu, kriminalisté a samozřejmě také občanští zaměstnanci.

Ve čtvrtek 7. května budou testování také policisté z Odboru cizinecké policie a Odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál krajského ředitelství, a to přímo na hraničních přechodech v Harrachově a Petrovicích. Odborný zdravotnický personál tak bude protestovávat policisty přímo v terénu za využití speciálně vyčleněného odběrového vozu.Foto: PČRTestování, do kterého se přihlásilo na šest stovek policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, má za cíl nejen zmapovat zdravotní stav policejního sboru a jeho zaměstnanců, ale také jasným způsobem poukázat na aktivní přístup ředitelství v péči o kolektiv svých pracovníků a dát zřetelným způsobem najevo zájem o jejich zdravotní stav. 

PČR/Vojtěch Robovský