Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladá žena při vystupování z auta neuhlídala dvouletého syna a ten vběhl pod kola projíždějícího vozu

112
25. 05. 2023 | 7:24

V pondělí kolem 9. hodiny si prožila noční můru za bílého dne mladá žena v ulici Na Svahu v Liberci, když vystupovala spolu se svým dvouletým synkem z osobního vozidla, které jeho řidič zastavil u krajnice. Matka dítě vytáhla z autosedačky, postavila ho na trávník, ale jen co se otočila, vyběhlo zpoza tohoto stojícího vozidla do silnice. Tam právě projížděl Volkswagen Caddy, kterému chlapec vběhl do jeho jízdní dráhy.

sanita lk DSC 0607
Archivní foto

Řidič sice prudce sešlápl brzdu, ale střetu s ním zabránit nedokázal. Následně došlo ke kontaktu přední části auta s bokem dítěte, což vedlo k jeho pádu na silnici. Přivolaná Zdravotnická záchranná služba na něm na místě shledala jen povrchová poranění na hlavě a v obličeji a převezla ho k preventivní hospitalizaci do liberecké nemocnice. Z té ho po komplexním vyšetření mohli ve středu ráno lékaři propustit domů s jistotou, že žádné vážnější zranění neutrpěl.

Ulevilo se nejen mamince, ale také řidiči Volkswagenu, který ho ne vlastní vinou srazil a stále měl tento obraz před očima. Sám je otcem malého dítěte, a proto ho událost velmi trápila.

V této souvislosti  si dovolím  přidat osobní radu jedné maminky, se kterou jsem dnes o nehodě hovořila, abych ji před podobným nebezpečím varovala. Ta mi řekla, že dodržuje následující zásadu: "Já si vždy nejdříve z auta vyložím všechny věci a až úplně nakonec svoje dítě, kterému se pak mohu plně věnovat". Takový postup všem doporučujeme.

PČR/Ivana Baláková