Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladíci rozvozce pizzy okradli o obsah termoboxu i o peníze. Mají na krku zločin loupeže s taxou až 10 let

112
06. 01. 2021 | 9:35

Na předem smluvené místo rozvozce dovezl pizzu. Odjel s fyzickou újmou, bez pizzy i bez inkasovaných peněz. V pátek 20. listopadu si na Liberecku objednala dvojice osob tři šunkové a tři sýrové pizzy s dovážkou na předem smluvené místo. Jakmile kurýr po několika minutách na místo určení dorazil, zdaleka netušil, jaký pro něho bude mít poslední klient „překvapení“.

pizza
ilustrační foto

Ihned poté, co vystoupil z vozu, uštědřil mu 22letý mladý muž několik ran, zatímco druhá z osob využila situace a zmocnila se termoboxu i s chutným obsahem. „Pochopitelně“ se nikdo neměl k tomu, aby za večeři zaplatil.

Celým případem se okamžitě začali zaobírat liberečtí kriminalisté, kteří o několik dní později zahájili trestní stíhání 22letého agresora pro zvlášť závažný zločin loupeže, za který mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Druhou z osob policisté obvinili, s přihlédnutím k výši věku, jako osobu mladistvou, ze spáchání provinění loupež.

V případě trestního opatření odnětí svobody nepodmíněně, vydaného soudem v trestním řízení ve věcech dětí a mláděže, se trestní sazby snižují na polovinu, přičemž spodní hranice nesmí přesáhnout jeden rok a horní hranice pět let odnětí svobody.

Celková výše škody byla vyčíslena na dva tisíce devět set korun.

PČR/Vojtěch Robovský