Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladíka spícího na lavičce v České Lípě oškubali jako husu, ukradli mu věci za 40 tisíc

112
02. 10. 2023 | 19:59

Utrmácený a s hladinkou alkoholu v krvi došel v sobotu kolem 5. hodiny ranní k diskotéce Na Střelnici v České Lípě 23letý místní mladík, který se tu usadil na čerstvém vzduchu u venkovnímu stolu a objednal si jedno pivo. Přišel sám a seděl  sám, a protože byl po probdělé noci hodně unavený, rozhodl se, že na chvilku zavře oči. "Chvíle" se protáhla na hodinu, a když se probral, byl chudší o osobní věci  a cennosti v hodnotě několika desítek tisíc korun.

mobil backpack
Ilustrační foto

Neznámý zloděj mu totiž ve spánku odcizil mobilní telefon značky Apple iPhone 11 Pro 64 GB v hodnotě 25 000 korun, pánskou kabelu hnědé barvy značky Gucci za 6 500 korun, kde měl veškeré osobní doklady a platební kartu, dále bezdrátová sluchátka značky Apple za 3 500 korun a černou kšiltovku s bílým nápisem Palm Angles v hodnotě 3 500 korun.

Případem se na základě jeho oznámení zabývají policisté českolipského obvodního oddělení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud se jim podaří pachatele vypátrat, může ho nebo je soudce poslat až na dva roky za mříže.

PČR/Ivana Baláková