Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Motocyklistka sjela do příkopu, muž usedl na motorku pod vlivem alkoholu a se zákazem řízení

112
22. 05. 2023 | 17:20

V sobotu odpoledne krátce před sedmnáctou hodinou se stala dopravní nehoda v Železném Brodě – Pelechově dopravní nehoda. Řidička s motocyklem Lintex jela ve směru od Železného Brodu do Semil, kde při průjezdu levotočivé zatáčky vyjela na krajnici, dostala smyk, sjela do příkopu a havarovala.

motocykl 1827482 1280
Ilustrační foto

Při této havárii motocyklista utrpěla zranění, se kterým byla posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do turnovské nemocnice. Charakter jejího zranění a doba léčení je předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u motocyklistky byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Na motocykl usedl pod vlivem alkoholu a se zákazem řízení

Dnes policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 43letému muži podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem alkoholu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterých se dopustil včera večer. Toho krátce před dvaadvacátou hodinou kontrolovala policejní hlídka při řízení motocyklu Simson v Jablonci nad Nisou v ulici Sokolovská.

Provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,58 promile alkoholu v dechu. Navíc ovšem také zjistili, že muž má v současné době Okresním soudem v Hradci Králové vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do května 2025. Podezřelému nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

PČR/Dagmar Sochorová