Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muže, který v roušce přepadl českolipskou hernu, může prozradit tetování na levé tváři

112
14. 01. 2022 | 15:54

Kriminalisté znovu žádají o pomoc při pátrání po pachateli, který v roušce přepadl hernu v České Lípě a nožem poranil servírku. Poznat by ho mohl někdo podle tetování na tváři. Na webu policie o tom dnes informovala regionální mluvčí Ivana Baláková.

ruleta luck-839037 1280
Ilustrační foto

Loupež se stala loni 8. prosince kolem 13:30 v herně Magic Games v ulici Červeného kříže v České Lípě. Neznámý muž si odnesl několik tisíc korun, které mu servírka vydala poté, co ji nožem způsobil několik povrchových bodných a řezných ran. Její zranění ale nebylo vážné.

Podle zjištění policie je pachatel vysoký zhruba 170 až 180 centimetrů, robustní postavy s výrazným břichem. Podle svědků se pohybuje houpavou chůzí. Při loupeži měl na sobě černou bundu, černou čepici a obličej mu zakrývala rouška. "Na servírku mluvil zpočátku česky a z češtiny pak přešel do komunikace v ukrajinském jazyce, který evidentně dobře neovládal a asi se jen tím snažil maskovat svou pravou totožnost. Svědci v jeho češtině slyšeli romskou intonaci," uvedla Baláková.

Kriminalisté po důkladném prostudování fotografií pořízených ze záznamů bezpečnostní kamery navíc dospěli k závěru, že má pravděpodobně tetování na levé tváři, a to v její horní části. "Zpod jeho roušky vedou tři vodorovné zřejmě vytetované čáry, které mohou poznat lidé z jeho blízkého okolí a nebo sám autor kresby. A právě tyto osoby žádáme o pomoc při pátrání po jeho totožnosti," řekla Baláková.

Informace přijmou policisté na všech služebnách, volat lze i na bezplatnou linku 158. V případě dopadení hrozí pachateli za loupež až deset let vězení.

čtk

Fotografii detailu tetování naleznete pod článkem.