Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muže, který v sobotu v Liberci zastřelil souseda, obvinili policisté z vraždy

112
25. 09. 2022 | 16:42

AKTUALIZOVÁNO: Policie obvinila dnes odpoledne z vraždy muže, který v sobotu odpoledne zastřelil svého dvaašedesátiletého souseda. O šest let mladšímu muži teď hrozí za vraždu až 18 let vězení, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Muž je podle ní zatím v cele předběžného zadržení a pokračuje vyšetřování.

pistoleNew1
ilustrační foto

Dnes vrchní komisař z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie v Liberci zahájil trestní stíhání 56letého muže jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Zdroj: Policie ČR

"V sobotu v odpoledních hodinách v libereckých Kateřinkách po slovní rozepři 56letý muž nelegálně drženou střelnou zbraní zastřelil o šest let staršího souseda, který na místě zemřel. K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva," uvedla již dříve Sochorová.

Šestapadesátiletého muže kriminalisté ještě v sobotu zadrželi. "Nadále intenzivně šetří veškeré okolnosti celého zvlášť závažného zločinu," dodala policejní mluvčí. Návrh na vzetí podezřelého do vazby zatím podle ní kriminalisté nepodali.

čtk