Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na nedělní vycházce našel dělostřelecký granát, výbuch v trhací jámě zajistil pyrotechnik

112
19. 03. 2024 | 7:17

V neděli ráno si vyšel 39letý muž se svou přítelkyní na procházku do lesa za autodrom u Sosnové, odkud měli namířeno na Okřešice. Výlet se jim trochu zkomplikoval ve chvíli, když spatřili na mechu u stromu zkorodovanou vojenskou munici. Naštěstí ji nijak nezkoumali a zavolali tísňovou linku 158.

GRANÁT PČR1
Foto: PČR

Operační důstojník na místo okamžitě vyslal policisty z obvodního oddělení a následně také pyrotechnika. Ten zjistil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 100 mm, který měly ve své výzbroji  armády členských  států Varšavské smlouvy. Tento exemplář zajistil a zničí ho výbuchem v trhací jámě.

Nutno dodat, že se oznamovatel při nálezu munice zachoval úplně předpisově, když s ní vůbec nemanipuloval a okamžitě kontaktoval policii.

PČR/Ivana Baláková