Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na přejezdu v Jablonném v Podještědí se srazil vlak s autem, dva lidé jsou zranění

112
31. 10. 2022 | 13:16

AKTUALIZOVÁNO: Na železničním přejezdu v Jablonném v Podještědí na Liberecku se dnes před polednem srazil osobní vlak s osobním vozem. Zranění utrpěli dva lidé z auta, muž a žena. Mají lehké až středně těžké poranění, řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Kvůli nehodě nejezdily vlaky zhruba tři hodiny, provoz byl obnoven kolem 15:00.

hasiči FgZfj59XoAISAXJ
Foto: Twitter/HZS LK

Nehoda se stala na železniční trati z Liberce do České Lípy, na přejezdu v Lužické ulici v Markvarticích. "Osobní automobil, ve kterém cestovaly dvě osoby, velmi pravděpodobně vjel na železniční přejezd číslo P 3415 v době, kdy přerušovaně svítila červená signalizace," uvedl na webu policie její regionální mluvčí Vojtěch Robovský. Okolnosti nehody podle něj dál šetří českolipští kriminalisté a vyšetřovatelé Drážní inspekce.

Zranění při střetu s vlakem utrpěli oba pasažéři z osobního auta. "Byli při vědomí a komunikovali. Převezli jsme je na traumacentrum do nemocnice v Liberci," řekl mluvčí záchranné služby.

Ve vlaku jelo podle Robovského téměř 30 lidí. Nikomu z nich se nic nestalo, některým pomohli z vlaku ven zasahující hasiči. "Všech 15 cestujících, které z vlaku evakuovali hasiči pomocí nastavovacích žebříků, jsou bez zranění," uvedli hasiči na twitteru.

Foto: Twitter/HZS LKčtk