Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na silnici I/9 u Sosnové zemřel senior v osobním autě, sypač mu nedal přednost

112
06. 12. 2021 | 11:13

AKTUALIZOVÁNO: Na silnici I/9 u Sosnové na Českolipsku zemřel dnes ráno senior za volantem osobního auta. Narazil do sypače, který vjížděl z vedlejší silnice a nedal mu přednost. Muž na místě svým zraněním podlehl, řekla ČTK českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. Kvůli nehodě byla ráno na několik hodin uzavřena silnice I/9 u Sosnové, teď už je ale opět průjezdná.

SosnovaDNpluh
Foto: PČR

"Kolem šesté hodiny ráno se na křižovatce silnic I/9 a místní komunikace v Sosnové u autodromu střetlo osobní vozidlo Nissan s posypovým vozem s radlicí. Z vyšetřování na místě vyplynulo, že Nissan jel po hlavní silnici od České Lípy na Zahrádky a sypač přijíždějící po vedlejší komunikaci zprava mu v křižovatce nedal přednost," popsala nehodu Baláková. Zaklíněného řidiče museli z osobního vozu vyprostit hasiči, záchranáři už mu nedokázali pomoci.

V Libereckém kraji v noci na dnešek nasněžilo, hlavní tahy jsou ale většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, místy zejména ve vyšších polohách mohou ale ležet zbytky rozbředlého sněhu. Teploty klesají k nule a místy se objevují mlhy, silničáři proto doporučují opatrnost.

Sníh leží hlavně na silnicích třetích tříd a v horských oblastech. Uzavřená proto zatím zůstává pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, která se nesolí, ale udržuje jen inertním posypem. Řidiči kamionů musí po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Mrzlo dnes ráno na většině území kraje, teploty klesaly k minus dvěma až minus čtyřem stupňům Celsia. Přes den by měly podle předpovědi meteorologů teploty v kraji vystoupat maximálně ke dvěma stupňům nad nulou, na horách bude mrznout po celý den. Místy se mohou i přes den objevovat sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, zvláště na horách a na severu. Odpoledne se bude ochlazovat.

čtk

V Libereckém kraji nasněžilo, teploty klesají pod nulu, silničáři radí opatrnost

V Libereckém kraji do rána nasněžilo, hlavní tahy jsou ale většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, místy zejména ve vyšších polohách mohou ale ležet zbytky rozbředlého sněhu. Teploty klesají ke čtyřem stupňům pod bodem mrazu a místy se objevují mlhy, silničáři proto doporučují opatrnost. Pozor by si měli dát motoristé na silnici 9 u Sosnové na Českolipsku, kde je provoz omezený po střetu osobního auta s pluhem.

Sníh leží hlavně na silnicích třetích tříd a v horských oblastech. Uzavřená proto zatím zůstává pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, která se nesolí, ale udržuje jen inertním posypem. Řidiči kamionů musí po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Mrzne dnes ráno na většině území kraje, teploty klesají k minus dvěma až minus čtyřem stupňům Celsia. Přes den by měly podle předpovědi meteorologů teploty v kraji vystoupat maximálně ke dvěma stupňům nad nulou, na horách bude mrznout po celý den. Místy se mohou přes den objevovat sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, zvláště na horách a na severu. Odpoledne se bude ochlazovat.

čtk