Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nalezené peníze se hodily, doklady šel spořádaně vrátit. Z dobrodince se vyklubal pachatel

112
11. 11. 2022 | 11:01

Muž z Liberecka zastavil u jednoho z úřadů, vystoupil a šel  k přepážce, kde potřeboval zakoupit odpadkové pytle. Z peněženky vytáhl bankovku, kterou uhradil částku za zboží, a následně se vydal zpět ke svému vozidlu

peníze Na retez
ilustrační foto

Když však usedl za volant a pytle odložil na místo spolujezdce, uvědomil si, že mu schází peněženka. Vydal se zpět k přepážce a obsluhy se dotázal, zda peněženku někdo nenašel. Odpověď ho rozhodně neuspokojila. Už viděl to martýrium s vyřizováním dokladů... Od úřadu zamířil na obvodní oddělení policie, kde celou událost nahlásil. S doklady, ale i finanční hotovostí ve výši více jak 17 tisíc korun, se už rozloučil.

O dvě hodiny později se však otevřely vstupní dveře oddělení znovu a v nich stál „nálezce.“ Policistům se rozzářily oči a informace o nálezu peněženky jim vykouzlila úsměv na rtech. Ten jim však následně zamrzl, když zjistili, že sice obsahuje všechny doklady, ale peníze jsou pryč. V danou chvíli se v nich probudilo srdce rady Vacátka a rozhodnuti, že celou věc objasní.

Počali tedy šedesátiletého muže z Liberecka vyslýchat. Pod tíhou svědomí i dobré práce policistů následně sáhl do kapsy, ze které vytáhl obnos peněz, jenž byl původní součástí oné peněženky a policistům jej předal. Se sklopeným zrakem si nedlouho poté převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu zatajení věci, za který mu v případě pravomocného odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v trvání až na jeden rok.

PČR/Adéla Fialová