Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nehoda uzařela ráno silnici I/13 na Frýdlant, auto skončilo na střeše, dva lidé se zranili

112
19. 09. 2022 | 9:32

AKTUALIZOVÁNO: Nehoda uzavřela dnes ráno zhruba na hodinu hlavní tah I/13 z Liberce na Frýdlant. U Nové Vsi skončilo auto na střeše, dva lidé se při tom zranili, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Na silnici I/13 ráno zkomplikovala dopravu také řetězová havárie čtyř osobních aut nedaleko Kunratic u Cvikova, dvě auta se ráno srazila na nájezdu na průtah v Liberci. V obou případech se to obešlo bez zranění. Silnice v Libereckém kraji byly ráno jsou většinou mokré, Šrýtrová řidičům doporučila zpomalit.

nehoda frýdlant Fc qvZZWQAEJaKW
Foto: Twitter HZS LK

Nehoda na I/13 na Frýdlant se podle Šrýtrové stala v oblasti Albrechtic, na operační středisko byla nahlášena krátce před 06:30. Řidič opelu zřejmě nezvládl jízdu a skončil na střeše uprostřed silnice, z vozu jeho i spolujezdkyni museli vyprostit hasiči. "Oba utrpěli lehčí zranění, převezeni byli na traumacentrum liberecké nemocnice," doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

V Libereckém kraji se dnes ráno výrazně ochladilo, na některých místech naměřily podle údajů z meteorologických stanic teploměry i méně než tři stupně Celsia, silnice byly navíc většinou mokré. "Motoristé by proto měli být opatrní a zpomalit," doporučuje Šrýtrová. Mimo silnici skončilo ráno osobní auto u Bozkova na Semilsku, traktoru na silnici se nevyhnulo osobní auto u Koberov na Jablonecku. V České Lípě se ráno střetlo osobní auto s autobusem, i tyto nehody se obešly bez zranění. Podobné počasí čekají meteorologové i v dalších dnech.

čtk