Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pátrání po sedmdesátiletém seniorovi v Jizerských horách stále pokračuje, nedělní noční akce nebyla úspěšná

112
21. 10. 2019 | 9:29

Policie na Liberecku stále hledá sedmdesátiletého muže, který se v sobotu večer nevrátil z cyklistického výletu v Jizerských horách a mohl by být v ohrožení života. Neúspěšné bylo i nedělní noční pátrání, do kterého se kromě policistů zapojili i hasiči a dobrovolníci. ČTK to dnes řekla liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. "Pátrání stále pokračuje," uvedla. Zapojeni jsou do něj i členové horské služby, Českého červeného kříže či psovodi z Hejnic se psy, kteí jsou specializovaní na pátrání po pohřešovaných osobách.

Pohřešovaný muž, foto: PČRHledaný Jan Klos trpí Parkinsonovou chorobou a pravděpodobně u sebe nemá léky. Ztratil se v sobotu při výletu na kole v okolí viničné stezky v Oldřichově v Hájích. Před 21:00 se senior domluvil telefonicky se svým známým, aby ho vyzvedl u restaurace U Kozy. "Na sjednaném místě pohřešovaný nebyl a známý jej telefonicky kontaktoval znovu, kdy mu pohřešovaný uvedl, že je neznámo kde a kolo nechá v jeskyni," řekla mluvčí.

Hledaný senior od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Policistům se zatím nepodařilo najít ani jeho kolo. Na sobě by měl mít modro-černý cyklistický dres, černé cyklistické kalhoty a červenou přilbu. Muž je zhruba 174 centimetrů vysoký, má vyholenou hlavu a šedé oči. V rámci pátrání se podařilo zatím najít na cyklostezce poblíž restaurace U Kozy na zábradlí pověšený svazek klíčů s modrou šňůrou, který patří Klosovi. "V souvislosti s tímto nálezem se obracíme s žádostí o pomoc na veřejnost, aby se policistům přihlásil člověk, který tyto klíče nalezl a na zábradlí pověsil," dodala Šrýtrová. Informace je možné volat na tísňovou linku 158 nebo informovat přímo policisty na kterékoliv policejní služebně.

čtk