Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pes Effík unikl smrtícím účinkům nebezpečné návnady na sídišti Mšeno jen o vlásek

112
14. 06. 2022 | 16:37

Život dvanáctiletého Jacka Russela teriéra Effa ohrozila minulé úterý dopoledne nebezpečná návnada, kterou někdo nastražil do křoví před panelový dům v ulici Josefa Hory na sídlišti Mšeno v Jablonci nad Nisou. Jeho majitelka ho v té době venčila ještě spolu s druhým psem, a když jí zmizel Eff zhruba na dvě minuty z dohledu, začala ho hledat a volat na něj. Podezřelé jí bylo, že na ni zareagoval až po nezvykle dlouhé době, a když se konečně vynořil z křoví, trčel mu z tlamičky silný klacek, kterým se dávil.

pes pčr1
Effík, který unikl smrtícím účinkům návnady jen o vlásek

Mladá žena se mu ho snažila šetrně z ústní dutiny vytáhnout, ale snadné to vůbec nebylo. Nešlo  o obyčejný kus klacku, na jeho konec totiž někdo připevnil drát s ostny  a  na něj přivázal kus masa. Pes masovou návnadu zhltnul a tím se chytil do pasti. Když se chtěl jejího zbytku zbavit, dostával se drát dál a dál do jeho trávicího ústrojí.

Jen díky velkému štěstí se ženě  podařilo návnadu z jeho útrob vytáhnout ven, aniž by přitom utrpěl zranění. Takové štěstí ale nemusejí mít další psi, kteří s touto nástrahou přijdou do kontaktu. V krátké době jim hrozí udávení a nebo jim majitel při poskytování pomoci může nechtěně ublížit při vytahování drátu ze zažívacího traktu. 

Nástraha z mšenského sídliště Ačkoliv v tuto chvíli víme jen o jednom takovém případu, doporučujeme pejskařům, aby byli obezřetní a své chlupaté mazlíčky měli pod větší kontrolou, a to  zejména na sídlišti Mšeno. Pokud podobnou návnadu objevíte, informujte nás o tom.

PČR/Ivana Baláková