Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pingpongové pálky posloužily jako skrýš na propašování drog do věznice

112
04. 12. 2021 | 5:42

Když v měsíci dubnu letošního roku příslušníci Vězeňské služby Věznice Rýnovice prováděli kontrolu přijatých zásilek pro odsouzené, dvě z obálek obsahovaly mnohem víc, než se zprvu zdálo. Na první pohled pouhé pingpongové pálky, na ten druhý již jednoznačná skrýš pro drogy. V rukojeti pálek se ukrývalo takové množství metamfetaminu, které by posloužilo k několika dávkám.

stolní tenis table-tennis-1708418 960 720
Ilustrační foto

Oznámením o nálezu se začali zabývat jablonečtí kriminalisté, kterým se velmi důkladnou a kvalitní operativní činností podařilo vypátrat osoby, které se pokusily drogy do věznice propašovat. Příjemci byli z řad odsouzených, kteří si v tu dobu již odpykávali své tresty. Zásilku pachatelé sofistikovaně ukryli do rukojetí pálek, načež se případný pach produktu uvnitř sportovního vybavení pokusili překrýt aromatickým prostředkem.

Kriminalisté provedli rozsáhlá šetření a nejen pracným vytrasováním doručovaných zásilek, ale i další operativní činností následně odhalili dvě osoby z Královéhradecka, ve věku 35 a 28 let, které tuto promyšlenou trestnou činnost zrealizovaly. Vyšetřovatel na základě dostatku zajištěných důkazů oběma osobám sdělil obvinění ze spáchání přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve formě spolupachatelství. V případě pravomocného odsouzení tak mohou putovat za adresáty do cel věznice na dobu od jednoho do pěti let.

PČR/Adéla Maňasová