Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Po čelním střetu auta s kamionem u Hrádku jsou vážně zranění dva lidé. Odvezli je na traumacentrum liberecké nemocnice

112
25. 03. 2024 | 8:43

AKTUALIZOVÁNO: Vážné zranění utrpěli dnes ráno řidič a spolujezdkyně z osobního auta při čelním střetu s kamionem na obchvatu u příhraničního Hrádku nad Nisou na Liberecku. Oba v bezvědomí a napojené na umělou plicní ventilaci záchranáři převezli sanitkou na traumacentrum liberecké nemocnice. ČTK to dnes řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Silnice první třídy 35 byla kvůli nehodě pět hodin uzavřená, provoz byl obnoven kolem 10:30, řekl ČTK krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský

Vážná nehoda se stala zhruba v 5:30. "Na obchvatu města, kousek za kruhovým objezdem, došlo k čelnímu střetu osobního vozidla s nákladním. Řidič osobního vozidla jel ve směru od Liberce, kdy z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem renault," uvedl mluvčí policie.

Foto z X/HZS LK

Řidič nákladního vozidla vyvázl z nehody bez zranění. Policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní, okolnosti nehody dál vyšetřují.

Při záchraně zraněných z osobního vozu byl nutný i zásah hasičů. "Jednu osobu zaklíněnou uvnitř auta hasiči vyprostili ven pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, museli odstranit střechu vozidla," uvedli hasiči na síti X.

čtk