Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policejní HAD se připlazil do Jablonce, jedna slečna v sobě měla promile, druhá 1,8

112
04. 09. 2019 | 10:20

Policejní akce HAD (Hazard, alkohol a děti) je celostátní série kontrol zaměřená na vybraná restaurační zařízení s předpokládanou účastí nezletilých a mladistvých. Letos se kromě barů a heren či nočních podniků akce rozšířila na obchodní řetězce, večerky, restaurační zařízení a v některých případech i akce pod širým nebem.

alkoholPadlDítě
ilustrační foto

Minulý týden v pátek v době od 20 do 23 hodin jedna z takových akcí v rámci uvedené akce HAD 2019 se uskutečnila na teritoriu města Jablonec nad Nisou. Desítka policistů ve spolupráci s hasiči Hasičského záchranného  sboru Libereckého kraje, Celní správou a pracovníky Krajské hygienické stanice Liberec zkontrolovala celkem 7 různých provozoven, ve kterých se prodávají nebo podávají alkoholické nápoje.

Během akce policisté zkontrolovali 61 mladistvých osob, u kterých také provedli dechové zkoušky na alkohol. U dvou mladistvých dívek ovšem v dechu naměřili alkohol. Jedna nadýchala 1,0 promile alkoholu v dechu, druhá měla v dechu dokonce 1,8 promile alkoholu. Oba případy policisté kvalifikovali jako přestupky a šetří veškeré okolnosti, za kterých tyto mladistvé dívky požily alkoholické nápoje. Dále policisté zjistili ve dvou navštívených podnicích porušení zákona v oblasti zákazu kouření, což také šetří jako přestupky. Dalších šest přestupků během akce na úseku požární ochrany šetřili hasiči na dva přestupky také pracovníci Krajské hygienické stanice.

Uvedené takto zaměřené akce budou samozřejmě probíhat i v následujícím období na území celého Libereckého kraje až do konce letošního roku.

PČR/Dagmar Sochorová