Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policejní vrtulník dohlížel mezi Turnovem a obcí Ktová na chování řidičů především při předjíždění

112
18. 08. 2019 | 10:59

Ve středu dopoledne si mezi devátou a dvanáctou hodinou "posvítili" dopravní policisté na řidiče motorových vozidel, kteří projížděli úsek silnice I/35 mezi Turnovem a obcí Ktová. Při kontrole jim pomáhal i vrtulník, protože tato dopravně bezpečnostní akce měla prověřit zejména chování řidičů při předjíždění.

vrtulník (2)
Foto: PČR

Výsledek tříhodinové kontroly není úplně znepokojující. Během této doby se dopustili při předjíždění hrubého dopravního přestupku, a to přejetí přes plnou středovou čáru, dva šoféři. Policisté z vrtulníku na ně upozornili pozemní hlídky. Ty pak hříšníkům na místě udělily blokovou pokutu.

Nejčastějším přestupkem, který dopravní policisté při středečních kontrolách vozidel zaznamenali, byl jejich nevyhovující technický stav . Podobné akce chystá Krajské ředitesltví policie Libereckého kraje ve spolupráci s Leteckou službou Policie  ČR postupně na všech důležitých silničních tepnách v celém Libereckém kraji.

PČR/Ivana Baláková