Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policie šetří příčiny vzniku požáru v paneláku v Železném Brodě, tři osoby ošetřili záchranáři

112
15. 04. 2024 | 11:50

AKTUALIZOVÁNO: Hasiči zasahovali dnes dopoledne u požáru v panelovém domě v Železném Brodě na Jablonecku. Před ohněm se muselo evakuovat 20 lidí, tři se nadýchali kouře. Dvě osoby ošetřili zdravotníci na místě a třetí posádka záchranné služby převezla na vyšetření do jablonecké nemocnice, uvedla na webu jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Událost podle ní vyšetřují kriminalisté pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

hasiči čb GLMVYYDWUAALQNg
Foto: X/HZS LK

Oznámení o požáru v jednom z bytů v panelovém domě na Jiráskově nábřeží v Železném Brodě přijalo podle Sochorové operační středisko policie dnes kolem 09:30. "Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasičům se podařilo požár velmi rychle lokalizovat," doplnila policejní mluvčí.

Okolnosti a příčiny vzniku požáru policie a hasiči zjišťují. "Předmětem tohoto šetření je samozřejmě stanovení předběžné výše způsobené škody," uvedla Sochorová. Požářiště podle ní policisté společně s hasiči ohledají v úterý dopoledne.

čtk