Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Policisté kontrolovali používání bezpečnostních pásů, odhalili 111 dopravních přestupků

112
22. 10. 2022 | 14:24

Policisté Libereckého kraje se během úterní dopravně bezpečnostní akce zaměřili především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, ale i na dodržování ostatních povinností a předpisů.

policie dalekohled
Foto: PČR

Do akce bylo zapojeno na čtyři desítky policistů z dopravní, pořádkové a kriminální policie, kteří zkontrolovali celkem 336 vozidel. Pochybení zjistili u 111 z nich, přičemž 9 přestupců oznámili správnímu orgánu a v ostatních případech provinilci souhlasili s vyřízením přestupku na místě příkazním řízením a byla od nich vybrána pokuta v celkové částce 34.900 Kč. Nejčastěji se policisté setkali právě s nepřipoutanými hříšníky, bylo jich na pět desítek, ale naštěstí se nesetkali s nepoužitím zádržného systému u dětí. Dalším častým prohřeškem řidičů byl špatný technický stav jejich vozidel a třetím favoritem dopravních přestupků této akce bylo držení telefonu za jízdy. Za volant usedli i tři řidiči pod vlivem alkoholu do jedné promile a tří řidiči pod vlivem návykových látek.

PČR/Dana Burešová