Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Posilněn alkoholem vjel do cizí zahrádky, porazil zde květináče i slunečník a naboural auto. Pak se snažil ujet

112
24. 10. 2020 | 14:33

Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci ve zkráceném přípravném řízení sdělili 33letému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil 3. října letošního roku. Tehdy večer krátce po dvacáté hodině ve Frýdlantu řídil vozidlo Škoda Octavia.

V místech poblíž kavárny Jazz s ním vjel do venkovní zahrádky, kde narazil do dvou květináčů, jednoho slunečníku a ještě do vedle zaparkovaného vozidla Škoda Roomster. Podezřelý ovšem dále pokračoval v jízdě směrem ke kostelu, kde narazil do kovového sloupku, který tímto nárazem vyvrátil. Na tomto místě vozidlo Škoda Octavia ponechal a utekl, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. Později byl policisty vypátrán a krátce po jednadvacáté hodině při provedené dechové zkoušce mu byla naměřena hladina alkoholu v dechu 1,76 promile. Podezřelý s naměřenou hodnotou souhlasil a k požití alkoholu před jízdou se přiznal. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 37.000,- Kč. Podezřelému tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, a to vzhledem ke skutečnosti, že při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu.

Žena opakovaně okradla své rodiče

Policisté z Obvodního oddělení Liberec – Vápenka ve zkráceném přípravném řízení sdělili 35leté ženě podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustila 2. října letošního roku. Tehdy okolo poledne odcizila v Liberci v bytě svých rodičů finanční hotovost ve výši 1.500,- Kč a dvě platební karty. Jednu z těchto karet následně použila v obchodě s potravinami, kde s ní zaplatila nákup v hodnotě 131,- Kč. Poté se znovu vrátila do bytu rodičů a odcizila ještě jednu platební kartu, kterou během dne použila. Nejprve jejím prostřednictvím vybrala z bankomatu dvakrát 5.000,- Kč a následně si i zaplatila pobyt v hotelu Babylon v hodnotě 3.380,- Kč. Podezřelé nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Pachatel využil příležitosti a mladíkovi v autobuse ukradl volně položenou peněženku

Ve středu v Liberci v jednom autobusu MHD využil příležitosti dosud neznámý pachatel a kradl. Krátce po sedmnácté hodině 21letý mladík nastoupil do autobusu na zastávce v Krásné Studánce, ve kterém si vyndal peněženku s jízdenkou a usadil se sedadlo. Vedle sebe si položil batoh a na něj volně odložil uvedenou peněženku, ve které měl uloženou finanční hotovost, platební kartu a doklady – vše v celkové hodnotě 900,- Kč. Během jízdy využil této příležitosti dosud neznámý pachatel, který mu takto odloženou peněženku ukradl. Policisté z Obvodního oddělení Liberec – centrum, kteří šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli za jejich spáchání hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na osm let, a to vzhledem ke skutečnosti, že se jich dopustil v době, kdy je v České republice vyhlášen nouzový stav.