Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Poslední květnový víkend měli liberečtí profesionální a dobrovolní hasiči napilno

112
29. 05. 2023 | 7:09

Od pátečního odpoledne do neděle absolvovali taktické cvičení, soutěžili ve vyprošťování u dopravních nehod a vyjížděli k více jak 50 různým událostem.

nehoda dobranov FxMOAFaXsAIDr0e
Foto: HZS LK

V České Lípě zasahovaly v noci z pátka na sobotu tři jednotky PO u požáru zahradního domku. Díky včasnému nahlášení hasiči po příjezdu na místo události požár rychle zlikvidovali pomocí jednoho vodního proudu. Osobu, která se nacházela v objektu zachránili a předali do péče ZZS LK. Zasahující jednotky: HZS LBK Česká Lípa a SDH obce Česká Lípa, Česká Lípa – Dobranov.

Jednotky PO z 2. stupně požárního poplachu bojovaly v sobotu dvě hodiny s požárem lesního porostu v Poniklé. K hašení v těžko přístupném terénu o ploše cca 70 x 30 m bylo nasazeno 5 vodních proudů. Hasiči ke zvýšení hasebního účinku vody používali smáčedlo. Zasahující jednotky: HZS LBK Jilemnice, Semily a SDH obcí Jablonec n. Jizerou, Vítkovice a Jilemnice.

V neděli brzy ráno zasahovali hasiči v České Lípě části Dobranov u dopravní nehody osobního automobilu a autobusu, ve kterém jelo 9 osob. Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření, zasypali uniklé provozní kapaliny a spolupracovali s PČR iZZS LK, která převezla jednu zraněnou osobu do zdravotnického zařízení. Zasahující jednotky: HZS LBK Česká Lípa a SDH obce Česká Lípa.

Facebook/HZS LK