Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Požár bytu v Železném Brodě nikdo úmyslně nezaložil, škoda je kolem 10 milionů

112
16. 04. 2024 | 15:58

Úmyslné založení vyloučili dnes kriminalisté jako možnou příčinu vzniku pondělního požáru bytu v Železném Brodě na Jablonecku. Na webu policie to uvedla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Hasiči škodu odhadli na deset milionů korun. Při požáru se tři lidé nadýchali kouře, u dvou stačilo ošetření na místě a jednoho člověka posádka záchranné služby převezla na vyšetření do jablonecké nemocnice.

hasiči žb1
Foto: FB/HZS LK

Policisté požár vyšetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. "Na základě dnes provedeného ohledání místa požářiště kriminalisté jako příčinu vzniku požáru vyloučili úmyslné jednání. Nyní tak v rámci úkonů trestního řízení šetří to, zda se jednalo o nedbalost, nebo technickou závadu na zařízení," uvedla Sochorová.

Hlášení o požáru bytu v devátém patře panelového domu na Jiráskově nábřeží hasiči přijali v pondělí kolem 9:30. Kvůli ohni muselo dům opustit 20 lidí, hasiči navíc zachránili čtyři kočky a dva psy. Zásah hasičů trval zhruba dvě hodiny. K lokalizaci a likvidaci požáru hasiči z osmi jednotek použili vnitřní hydrantovou síť domu.

čtk