Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Požár oleje v kotelně firmy na Českolipsku způsobil škodu za 800 tisíc, u Zásady se při kolizi zranili tři lidé

112
22. 01. 2020 | 16:52

Škodu za 800.000 korun způsobil dnešní požár v kotelně v průmyslovém objektu ve Skalici u České Lípy. Příčinou požáru byla technická závada na kotli, požár se obešel bez zranění. ČTK o tom dnes informovala krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Požár byl hasičům nahlášen krátce po 8:00, hořel lehký topný olej v kotelně. "Plamenné hoření uhasili vlastními prostředky zaměstnanci před příjezdem jednotek," uvedla Hložková.

Hasiči ze čtyř jednotek poté požár dohasili a odvětrali objekt. "Jednotky provedly také detekci uniklých zplodin hoření, u které nebylo nic naměřeno. Zkontrolovaly objekt pomocí termokamery a provedly opatření proti úniku oleje do kanalizace," dodala Hložková. Včasným zlikvidováním požáru se podle ní podařilo uchránit majetek za tři miliony korun.

čtk

Foto: HZS

Nehoda u Zásady si vyžádala tři zraněné

U dopravní nehody dvou osobních automobilů, které se dnes střetly mezi obcemi Zásada a Loužnice zasahovali hasiči z Tanvaldu a Maršovic. Dopravní nehoda si vyžádala tři zraněné osoby. Tanvaldští hasiči poskytli zraněným osobám předlékařskou pomoc a provedli protipožární opatření. Zraněné osoby byly předány ZZS a transportovány do zdravotnického zařízení. Po dobu zásahu složek IZS byla komunikace zcela neprůjezdná.

HZS/Lucie Hložková