Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Při půlnočním požáru mobilheimu v Rynolticích vznikla škoda ve výši 850 tisíc

112
21. 01. 2023 | 11:53

Půl hodiny před páteční půlnocí (20.1.) vyjeli hasiči k požáru nízké budovy, tzv. mobilheimu, do obce Rynoltice na Liberecku. Operační důstojník vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu a vyslal na místo mimořádné události celkem sedm cisteren s výškovou technikou.

mobilheim1
Foto: FB HZS LK

Při příjezdu první jednotky bylo průzumem zjištěno, že požár zachvátil objekt určený k celoročnímu užívání tzv. mobilheim. Hasiči odpojili objekt od elektrického proudu a požár lokalizovali během deseti minut třemi vodními proudy. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu jen několik minut poté. Objekt byl následně předán majiteli, který odhadl škodu na 850 tisíc Kč. Příčina vzniku požáru je nyní v šetření.

Zasahující jednotky: HZS Jablonné v Podještědí, HZS Liberec, JSDHO Rynoltice, JSDHO Jablonné v Podještědí, JSDHO Cvikov, JSDHO Kunratice u Cvikova a JSDHO Hrádek nad Nisou.

Zdroj: FB HZS LK