Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Příbuzní pohřešované Petry Škopkové iniciovali pátrací akci, do níž se mohla zapojit veřejnost

112
08. 03. 2020 | 6:00

AKTUALIZOVÁNO: O pomoc s hledáním pohřešované Petry Škopkové požádala zoufalá rodina hledané ženy nejširší veřejnost. Učinila tak prostřednictvím sociálních sítí. Kdo se chtěl zapojit, měl v neděli dopoledne přijít k harcovské škole a pomoci propátrávat oblast Harcova i vzdálenějšího okolí.

Rodina a přátelé pohřešované ženy ve čtvrtek do pátrání zapojili i soukromý Czech SAR Team, který se na svém facebookovém profilu představuje jako skupina, která pátrání provádí celoročně, sedm dní v týdnu a bez nároku na honorář. Více informací o sobě ale nezveřejňuje. Akce soukromých pátračů však žádný výsledek nepřinesla.

Foto: FB Czech SAR Team, 5. března

Policisté po pohřešované Petře Škopkové (40) z Liberce intenzivně pátrají od minulé neděle. Žena 1. března z domova v Rochlicích odešla bez dokladů i telefonu a od té doby o sobě nedala vědět. Policisté prověřili několik poznatků o jejím údajném výskytu, ale bohužel bez kladného výsledku. Uprostřed týdne proběhla druhá pátrací akce ve spolupráci s hasičskými psovody, a to opakovaně v oblasti Liberce – Harcova a v terénu v okolí. Také bez jakéhokoliv výsledku.

Foto: FB dcery hledané ženyLiberečtí kriminalisté podle svého dřívějšího vyjádření stále nemohou vyloučit ani tu skutečnost, že pohřešovaná žena přebývá na neznámém místě a nyní má obavy se policistům sama přihlásit. Proto z tohoto důvodu žádáme případně i samotnou pohřešovanou ženu, aby se nám telefonicky přihlásila na bezplatné lince 158. Pokud si nebude tato žena přát, aby bylo komukoliv sděleno její současné místo pobytu, policisté tuto informaci samozřejmě nikomu sdělovat nebudou, pouze se ujistí, že pohřešovaná žena je v pořádku a nebylo vůči ní spácháno jakékoliv protiprávní jednání.

Dále samozřejmě i nadále platí výzva pro veřejnost. Pokud má někdo informace jakékoliv informace k pohybu či výskytu pohřešované ženy, ať je sdělí policistům na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158.

PČR/Dagmar Sochorová, lo

Děti paní Škopkové daly na facebook naléhavou výzvu, kterou sdílíme ZDE.