Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

První zachráněný hasičům místo poděkování zachrochtal, druhý vděčně zařehtal

112
20. 01. 2021 | 6:28

Hasiči z České Lípy včera po dvanácté hodině zachraňovali „čuníka“. Zvíře spadlo do plastové nádrže na dvorku, silní hasiči ho pomocí plachty a síly vysvobodili. Majitelé hasičům poděkovali a „čuník“ jim zachrochtal.

hasPrase
Foto: HZS LK

Včera v podvečer potřeboval pomoc ještě kůň z Mírové pod Kozákovem. Na místo vyjeli Hasiči ze stanic Liberec, Semily a Turnov a JSDHO Mírová pod Kozákovem. Pomocí traktoru s hydraulickou rukou a „speciální záchranné sítě na koně a jiná velká zvířata“ se jim podařilo postavit koně na nohy. V době odjezdu jednotek na základny již pobíhal po louce.

Foto: HZS LK

V úterý ráno (7:40h) byli vysláni jablonečtí hasiči k požáru domu v Lučanech nad Nisou.
Jednalo se o požár dřevěných briket v mezipatře. Objekt byl zakouřen, hasiči s pomocí nastavovacích žebříků zachránili čtyři osoby. Pátá na výzvu hasičů dům opustila sama. Všechny osoby byly předány do péče ZZS. Požár hasiči zlikvidovali vysokotlakým proudem vody. Pro odvětrání použili přetlakovou ventilaci. S profesionály zasahovala i místní jednotka.

Foto: HZS LK

FB HZS LK