Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

"Zapomněl" doplatit na benzínce, čímž se prozradil, že řídil s vysloveným zákazem

112
13. 05. 2023 | 14:43

V uplynulých dnech komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 42letého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, kterého se dopustil v říjnu loňského roku. Tehdy přijel s vozidlem VW k jedné benzínové čerpací stanici v Jablonci nad Nisou a natankoval pohonné hmoty za částku 1.503,- Kč.

policajtka
ilustrační foto

U pokladny následně ovšem zaplatil jen 1.103,- Kč s tím, že částku 400,- Kč uhradí později. Na toto ovšem zapomněl. Na základě údajů, které o sobě zanechal u obsluhy pokladny, se policistům podařilo ho ustanovit. Celou věc původně začali šetřit jako přestupek. Ovšem během probíhajícího šetření policisté zjistili, že v době spáchání přestupku měl tento muž vysloven Okresním soudem v Jablonci nad Nisou zákaz řízení motorových vozidel, a to od listopadu 2021 až do listopadu 2024. Ve věci tedy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání výše uvedeného trestného činu. Obviněnému nyní za jeho spáchání hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Před přechodem narazila do stojícího vozidla

Uprostřed týdne se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici U Přehrady. Řidič s vozidlem Peugeot 307 jel ve směru od centra města a zastavil před přechodem pro chodce, aby umožnil ženě s kočárkem bezpečné přecházení vozovky. Ovšem za ním jedoucí řidička s vozidlem Suzuki SX4 nedodržela bezpečnou vzdálenost a zezadu do peugeotu narazila. Při tomto střetu řidička Suzuki SX4 utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. Alkohol byl u řidičky i řidiče vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky

PČR/Dagmar Sochorová