Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řady kynologů v České Lípě rozšířil čtyřměsíční německý ovčák Butch

112
10. 03. 2024 | 14:47

Policisté Služby základních kynologických činností z České Lípy přivítali do svých řad novou posilu.

pes butch
Foto: PČR

Čtyřměsíční německý ovčák jménem BUTCH BELLA DON DEVILS již neúnavně zaměstnává svého psovoda prap. Filipa Dvořáka. Nejen že se snaží dostát svému ďábelskému jménu, ale také se snaží vyrovnat služebně staršímu psímu parťákovi Emanovi, který byl v prosinci loňského roku oceněn za své zásluhy při udržování veřejného pořádku, v pachových činnostech a při záchraně lidského života.

Psí partu však netvoří jen Butch a Eman. Čtyřnohý trojlístek prap. Filipa Dvořáka doplňuje ještě kříženec Normen. Ten má na svém kontě úspěchy nejen v poslušnosti, pachových činnostech ale připravuje se také ke zkoušce speciálních činností a to vyhledávání výbušnin.

Butch svým starším psím kolegům nic nenechává zadarmo a svůj temperament naplno využívá při výcviku. Formou hry se připravuje na vyhledávání osob či předmětů a v neposlední řadě bude pomáhat při dohledu nad dodržováním veřejného pořádku, kdy pohled pořádně ostrého policejního psa zvládá už teď.

PČR/Klára Jeníčková