Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič citroenu ignoroval na přejezdu v Novém Boru červené světlo a přerazil závoru

112
20. 02. 2024 | 17:33

V pátek 16. února krátce před 10. hodinou dopoledne  projížděl ulicí Generála Svobody v Novém Boru ve směru od Polevska do centra 60 letý řidič motorového vozidla tovární značky Citroen Berlingo, když z nepochopitelných důvodů vjel na železniční přejezd v době, kdy byly závory dole a blikalo na něm červené výstražné světlo. Svou agresivní jízdou přerazil závoru a pak chvíli stál v kolejišti.

vlak závory
Ilustrační foto

To nenechalo klidnými svědky, kteří nás na něj upozornili na lince 158. Řidič naštěstí z kolejiště včas vycouval a nehoda se obešla bez zranění. Na místě jsme ho  podrobili dechové zkoušce, která ukázala, že pod vlivem alkoholu není. Své chování policistům nedokázal vysvětlit. V příkazním řízení mu uložili pokutu, kterou na místě zaplatil.

Přejezd v Novém Boru, foto: PČRPČR/Ivana Baláková