Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič s dodávkou při couvání přehlédl chodkyni, do které narazil a následně ji přejel

112
25. 07. 2020 | 16:26

AKTUALIZOVÁNO: Jablonečtí hasiči v pátek vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení zaklíněnou osobu po jejím střetu s dodávkou, uvedl HZS LK na svém facebookovém profilu. Policie později upřesnila, že včera odpoledne se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou na Dolním náměstí. Řidič s vozidlem Renault Master začal couvat, přičemž přehlédl 61letou chodkyni, která v té době byla za uvedenou dodávkou.

vyproštění
Foto: FB HZS LK

Po střetu s vozem seniorka upadla na vozovku a řidič ji ještě na neštěstí přejel zadním levým kolem. Žena byla s těžkým zraněním z místa nehody Zdravotnickou záchrannou službou převezena do liberecké nemocnice. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří nyní šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení z nedbalosti.

Osobu po vyproštění hasiči předali do péče Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a pomohli s ošetřením, popsal dále profil krajských hasičů.

To však nebyla jediná událost, u které se v tu samou chvíli zasahovalo na Jablonecku. Dva vodní proudy nasadili hasiči na požár lesní hrabanky v Jirkově. Požárem byla zasažena plocha o rozloze cca 30x30m. Po lokalizaci požáru hasiči dále dohašovali skrytá ohniska. Nad požářištěm bude nadále probíhat kontrola pro případ znovurozhoření některých z ohnisek. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů (Stanice Jablonec nad Nisou, stanice Tanvald, JSDH Jílové u Držkova, JSDH Železný Brod, JSDH Železný Brod - Jirkov), vypočetli hasiči na facebooku.

fb