Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidič v Jablonci se vyhýbal kočce, vjel až do středu kruhového objezdu a narazil do stromu

112
01. 11. 2022 | 15:47

Včera večer krátce před jednadvacátou hodinou se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici Československé armády. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru od centra města z ulice Belgická, kde mu údajně přes cestu přeběhla kočka, které se snažil vyhnout, aby zabránil střetu s ní. Při tomto ovšem vlivem rychlosti nezvládl řízení vozidla a před kruhovým objezdem najel na mírně vyvýšený dlážděný středový ostrůvek.

nehoda kruh2
Foto: PČR

Potom pokračoval v jízdě směrem do prostoru kruhového objezdu, kde narazil na betonový obrubník, vyjel celým vozem na křovinatý střed objezdu a tam narazil do stromu.

Řidič vozidla při havárii utrpěl zranění, se kterým byl posádkou zdravotnické záchranné služby převezen do jablonecké nemocnice. Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Policisté vzhledem k tomuto zranění u řidiče na místě neprovedli dechovou zkoušku na alkohol a vyžádali si odběr krve v nemocnici.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří nyní i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, také zjistili, že řidič k jízdě užil vozidlo, které není dle zákona pojištěno. Předběžná výše způsobené škody činí částku 60.000,- Kč.

PČR/Dagmar Sochorová