Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Řidička po najetí na ocelová svodidla udělala s fabií kotrmelec,  jiný šofér si nelámal hlavu s předností v jízdě

112
24. 04. 2024 | 10:17

V pondělí dne krátce před polednem se stala dopravní nehoda v obci Frýdlant, ul. Míru na silnici III. třídy. Řidička osobního vozidla Škoda Fabie po projetí táhlé levotočivé zatáčky neadekvátně zareagovala na pohyb při komunikaci a v reakci stočila řízení vpravo.

DNnastřešeNew
Foto: PČR

Tímto došlo ke střetu přední částí vozidla s dopravním značením mostu a ocelovými svodidly. Po najetí na ocelová svodidla bylo vozidlo odhozeno a přetočeno na střechu, kde zůstalo šikmo na pozemní komunikaci. Ženu převezla zdravotnická záchranná služba do Krajské nemocnice v Liberci k ošetření. Alkohol policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která byla negativní. Technická závada jako příčina dopravní nehody na místě ohledáním nebyla zjištěna ani uplatněna. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na vozidle řidičky, dopravním značení a svodidlech.

PČR/Klára Jeníčková

Foto: PČR

Řidič v prostoru křižovatky nedal přednost v jízdě vozidlu jedoucímu po hlavní silnici 

V pondělí dopoledne krátce po půl jedenácté hodině se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v prostoru křižovatky ulici Tovární a Široká. Řidič s vozidlem Škoda Octavia jel po vedlejší ulici Široká a při průjezdu uvedené křižovatky nedal přednost řidiči s vozidlem VW Touran jedoucímu po hlavní ulici Tovární ve směru od centra města do ulice Liberecká. Následně došlo ke střetu obou vozidel, při kterém řidič Škody Octavia utrpěl zranění a byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezen na vyšetření do jablonecké nemocnice. Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili na místě provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky.

PČR/Dagmar Sochorová