Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Seniorka zraněná před dvěma týdny při výbuchu v domě v Liberci zemřela

112
29. 08. 2019 | 16:26

V liberecké nemocnici zemřela pětaosmdesátiletá žena zraněná před dvěma týdny při výbuchu v bytě panelového domu v Liberci. Zemřela na následky zranění způsobených výbuchem, řekl dnes ČTK mluvčí policie Vojtěch Robovský.

TvLKplynliberec12
Foto: Artur Irma

"Nařídili jsme soudní pitvu, jejíž výsledky odhalili příčinu smrti, která je v přímé souvislosti s vyšetřovaných případem," dodal.

Podle něj se nadále zjišťuje, co požár s výbuchem v panelovém domě 16. srpna ráno na Králově háji způsobilo. "Vyšetřování probíhá i nadále. Vyžádali jsme si řadu znaleckých zkoumání a expertíz, na jejichž výsledky čekáme," uvedl Robovský. Hasiči už dříve za nejpravděpodobnější příčinu označili výbuch plynu.

Tragická událost se stala v panelovém domě v Liberci v ulici Slovenského národního povstání. Výbuch nastal v bytě v sedmém patře a následně způsobil požár. Hasiči kvůli němu evakuovali asi 35 lidí. Zraněna byla pouze zmíněná žena, která nyní zraněním podlehla.

čtk