Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Společné hlídky v česko-saském pohraničí zadržely nelegální migranty ze Sýrie a Egypta

112
25. 10. 2022 | 15:35

Od poloviny října do dnešního dne společné česko-německé hlídky při službě v Sasku zadržely 12 nelegálních migrantů pocházejících ze Sýrie a Egypta. Naposledy hlídky vypátraly a zadržely dvojici cizinců, která se před nimi ukrývala v lesních křovinách u městečka Weinau nedaleko silnice B 99.

nelegál
Foto: PČR

Oba mladí muži u sebe neměli žádné doklady tvrdili o sobě, že jsou syrskými státními příslušníky. Nakonec se ukázalo, že se jedná o Egypťany. Aktivní služba společných česko-německých hlídek v pohraničí je obzvláště v této době pro bezpečnost občanů obou zemí velmi důležitá.

14. října otevřeli novou služebnu cizinecké policie v Hrádku nad Nisou zástupci vedení Krajského ředitelství policie  Libereckého kraje spolu s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou a starostou Hrádku nad Nisou Josefem Horinkou.

Nově zrekonstruovaná budova se stala kvalitním zázemím pro české a saské policisty, kteří v regionu vykonávají svou službu v takzvaných společných hlídkách. Jejich úkolem je nejen působit preventivně před pácháním přeshraniční majetkové a drogové trestné činnosti, ale také reagovat na aktuální bezpečnostní rizika.  Mezi ně například patří i kontrola nelegální migrace.

PČR/Ivana Baláková