Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Strážníci našli seniora, který nebral telefon a nereagoval na klepání na dveře, ještě včas

112
04. 04. 2024 | 18:23

„Osmdesátiletý nájemník už tři dny nebere telefony, nereaguje na zvonění ani klepání na dveře. Máme obavy, protože na podzim měl mozkovou příhodu,“ znělo oznámení, které v úterý 2. dubna dopoledne převzal operační důstojník Městské policie Jablonec nad Nisou.

senior POhled
Ilustrační foto

Ihned na udanou adresu vyslal hlídku a snažil se zjistit, zda pán není hospitalizovaný. Z bytu se nikdo neozýval, o pohřešovaném nic nevěděla ani sousedka, která muže viděla naposledy před pěti dny na lavičce před domem. „Včera se tu zastavil někdo z církve, ale také mu soused neotevřel,“ dodala ještě.

Hlídka MP proto vyhledala správkyni domu, i ta však konstatovala, že pána již delší dobu neviděla stejně jako soused, který muže viděl naposledy dokonce už před osmi dny. Strážníci své informace sdělili na dispečink a na místo se dostavili také zdravotníci a hasiči. Právě posledně jmenovaní do bytu vstoupili po žebříku oknem a našli tu hledaného muže ležícího na zemi. Byl sice při vědomí, ale natolik oslabený, že nebyl schopný komunikace. Navíc byl značně zanedbaný, evidentně strádal a žil v odpadcích. Do péče jej převzali zdravotníci a byt zajistili státní policisté. Celou věc nyní řeší sociální odbor jabloneckého magistrátu.

JN/Jana Fričová