Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Strážníci řešili o víkendu v Jablonci hádku dvou kuřáků i hlučné sousedy

112
05. 03. 2024 | 14:24

V pátek 1. března odpoledne šel z areálu bývalého podniku LIAZ muž s cigaretou a na chodníku podél ulice Belgická potkal jiného, který tlačil kolo. „Dej mi oheň,“ vyzval cyklista toho kouřícího. „Nemám čas, nezdržuje mě,“ odvětil muž s cigaretu. „Dej mi oheň, nebo tě zmlátím,“ zahrozil pěstí cyklista, chytil kuřáka za rukáv a začal s ním cloumat. Kuřák dostal strach a z kapsy vyjmul růžový zapalovač. Podal jej útočníkovi, rychlým krokem kráčel k Lukášovu a zároveň vytočil linku 156, aby napadení ohlásil.

cigareta smoking-397599 1280
Ilustrační foto

Hlídka městské policie muže v černé bundě, pracovních kalhotách a s kšiltovkou na hlavě jedoucího na jízdním kole našla a zeptala se ho na proběhlou událost. „Šel jsem po chodníku, u vrátnice do areálu Liaz jsem si chtěl zapálit, ale neměl jsem zapalovač. Proti mně vyšel kuřák se zapálenou cigaretou, tak jsem mu řekl, aby mu půjčil oheň. On nechtěl, to mě rozčílilo, proto jsem ho chytil za rukáv a se zaťatou pěstí žádost zopakoval. Pak mi teprve vyhověl,“ popsal v podstatě shodně proběhlý děj cyklista.

Protože strážníci pojali podezření, že se zde udál trestný čin, povolali Policii ČR. Během čekání na policejní hlídku cyklista z kapsy vyndal růžový zapalovač a položil jej na zídku.

V dechu měl víc jak tři promile

V sobotu 2. března odpoledne si na trávníku před OC Central ustlal jakýsi muž, zřejmě bezdomovec. Městští strážníci ho probudili a snažili se mu pomoci vstát. Avšak neúspěšně. Dotyčný neustále padal a orientační dechová zkouška ukázala 3,35 promile alkoholu v dechu. A tak krátce před šestou převezla hlídka jablonecké MP muže na záchytku do Krajské nemocnice Liberec.

Roztomilí sousedé

V sobotu večer volala na ústřednu Městské policie Jablonec nad Nisou žena, která se obávala o svého syna, jenž má být vystěhovaný z podnájmu. Majitel mu chce zrušit nájemní smlouvu, protože se svou partnerkou ruší sousedy hlukem. A jelikož synovi podle ní hrozí fyzické napadení, jede na místo, kam se vydala i hlídka MP.

Syn byl doma i se svou přítelkyní. Jako tradičně na konci týdne byli oba v alkoholickém opojení a mluvili spolu víc, než jen nahlas. Strážníci zaklepali na dveře bytu, odkud vycházel hluk. Zjevně opilá dvojice otevřela a konstatovala, že celý večer popijí, a tak jsou možná trochu hluční. Dohoda ohledně ztišení nebylo možná, muž i žena byli hádaví a stále hlasitější. Strážníci navíc zjistili, že žena je v pátrání PČR, a tak ji převezli na oddělení v ulici 5. května. To vyvolalo nesouhlas partnera, jehož agresivita postupně stoupala do, až jej strážníci museli zpacifikovat a spoutat. Dechová zkouška ukázala množství alkoholu v dechu v hodnotě 2,45 g/kg. Pak jej převezli na záchytku do krajské nemocnice.

JN/Jana Fričová