Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Těžký sníh v kombinaci se silným větrem zapříčinil pád stromu, poničil zaparkované auto

112
05. 02. 2020 | 15:05

Výstraha, kterou včera vydal ČHMÚ pro území Libereckého kraje se vyplnila. Hasiči řešili od brzkých ranních hodin po celém kraji celkem 57 událostí. 

hasSníh
Foto: HZS

Jednalo se zejména o popadané stromy a větve přes komunikaci, které bránily plynulému provozu. Za pomoci motorových pil je hasiči postupně všechny z komunikací odstranili.  Na Liberecku se hasiči nezastavili již od samého rána, počet událostí se vyšplhal na sedmnáct. Těžký sníh v kombinaci se silným větrem tam zapříčinil pád stromu a poničil pod ním zaparkované auto a plot, i zde hasiči za pomocí pily strom rozřezali a odstranili.  Ve Stráži nad Nisou hasiči likvidovali strom, který byl nebezpečně nakloněn nad komunikací a visel v telefonních kabelech.  

Foto: HZS

Ani na Jablonecku se hasiči nenudili. V Jiřetíně pod Bukovou spadlý strom částečně zasáhl i přilehlou garáž. Během celého dne tam hasiči řešili celkem dvacet událostí, souvisejících s popadanými stromy. Ve Vysokém nad Jizerou došlo k dopravní nehodě sypačského vozu, který se vlivem dopravní nehody dostal mimo komunikaci, zde hasiči provedli protipožární opatření. Komunikace v místě události je prozatím nesjízdná.

Na Semilsku vyjeli hasiči celkem k sedmnácti událostem a na Českolipsku ke třem událostem. V posledních hodinách je situace v kraji již klidnější.

HZS/Lucie Hložková