Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U liberecké radnice hasiči cvičně zachránili zraněného

112
12. 06. 2019 | 20:25

Dnes profesionální hasiči ze stanice Liberec předvedli v rámci „Dne Policie ČR a složek IZS" ukázku vyproštění zraněné osoby z havarovaného vozidla. Akce se konala na náměstí Dr. E. Beneše a v ulici 5. května před OC Plaza.

hasvyprLB
Foto: HZS

Kromě dynamické ukázky, kde hasiči HZS Libereckého kraje ukázali náročnou práci při vyprošťování s hydraulickými nástroji, si mohli účastníci prohlédnout technický kontejner. V něm se ukrývá řada nezbytných nástrojů, které hasiči používají při řešení velkých nebo hromadných dopravních nehod, zajištění nestabilních konstrukcí, vyprošťování nebo zvedání břemen pomocí pneumatických vaků, pro vytvoření otvorů ve zdech nebo stavebních konstrukcích pomocí motorového bouracího kladiva, osvětlení místa zásahu atd.

Ve 13:00 hodin proběhlo na náměstí Dr. E. Beneše slavnostní oceňování příslušníků a občanských zaměstnanců PČR. Ceremoniálu se s ostatními hosty zúčastnil ředitel HZS Libereckého kraje plk. Ing. Luděk Prudil.