Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V bytě prováděli deratizaci pomocí dýmovnice, kvůli zápachu hasiči v noci v Jablonci evakuovali 32 lidí

112
10. 06. 2022 | 5:58

Hasiči v noci na dnešek v Jablonci nad Nisou evakuovali kvůli zápachu z panelového domu v ulici Budovatelů 32 lidí. Průzkumem s detekční technikou poté zjistili, že v jednom z bytů byla prováděna deratizace pomocí dýmovnice, uvedli hasiči na twitteru.

unikJNa
archivní foto je z noci na středu, kdy se evakuoval dům ve Skelné ulici. Foto. twitter HZS LK

V krátké době to byl pro hasiče druhý takový zásah v Jablonci. V úterý večer evakuovali obyvatele z jednoho vchodu panelového domu ve Skelné ulici. Tam byla situace vážnější - po úniku rozpouštědel a ředidel do ovzduší v nemocnicích skončilo 37 lidí. Stěžovali si na problémy s dýcháním, někteří byli převezeni do zdravotnických zařízení preventivně.

Zdroj úniku zatím známý není, policie se případem zabývá pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Policisté si mimo jiné nechají zpracovat odborný posudek ke zjištění, k čemu sloužily chemikálie, které detekovala chemická laboratoř hasičů v ovzduší.

čtk