Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Lomnici nad Popelkou hořel rodinný dům, hasiče ohrožovali sršni. Museli nasadit i dýchací techniku

112
18. 09. 2019 | 15:20

V Lomnici nad Popelkou dnes dopoledne hořel rodinný dům. Při zásahu hasiče ohrožovali sršni, kteří vylétávali ze zakouřených půdních prostor. Škoda a příčina se budou teprve zjišťovat, uvedla v tiskové zprávě krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková. Větší požár likvidovali hasiči v kraji i v úterý, v obci Noviny pod Ralskem způsobil požár chaty škodu za 700.000 korun.

hasOhenStraž
Foto HZS

K požáru domu v Lomnici vyjeli hasiči z pěti jednotek dnes po 10:00. "Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že požár zasáhl kompletně vnitřek domu. Kvůli silnému zakouření museli hasiči zasahovat v dýchací technice," uvedla Hložková. Při likvidaci požáru využili hasiči také speciální zařízení Cobra, které je určené k řezání a hašení vysokým tlakem vody. "Pomocí nastavovacího žebříku a Cobry mohli hasiči zahájit hasební práce i na střeše domu," dodala Hložková. Hasičům se podařilo požár zlikvidovat krátce po 13:00, na kontrolu tam zůstanou až do večera.

V Novinách pod Ralskem hořela v úterý odpoledne chata. "Chatu plameny doslova pohltily. Hasiči k likvidaci požáru museli nasadit čtyři vodní proudy," uvedla mluvčí hasičů. Příčinou požáru byly svařovací práce při opravě chaty.

čtk