Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Novém Boru hořel dvoupatrový dům, město zajistilo náhradní bydlení 14 lidem. Škoda je podle hasičů 900.000 korun

112
06. 02. 2020 | 19:00

AKTUALIZOVÁNO: Kvůli požáru dvoupatrového domu se čtyřmi byty v Novém Boru na Českolipsku muselo být dnes dopoledne evakuováno 17 lidí. Pro 14 z nich zajistilo město s pomocí farní charity náhradní ubytování, stravu a oblečení.

Mezi nimi bylo sedm dětí ve věku od tří do 13 let. Tři lidé nabídky města nevyužili, ubytovali se u příbuzných, řekla mluvčí radnice Radmila Pokorná. Škoda je podle hasičů 900.000 korun. Zraněn nebyl nikdo. Příčina požáru je zatím neznámá.

Hasiči původně vyjeli v 10:40 k požáru sazí v komíně domu v Nemocniční ulici. Při jejich příjezdu však už byla v plamenech i střecha a ohněm byly zasažené i další části domu. "Hasební zásah zahájili hasiči okamžitě zevnitř i zvenku objektu," uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Foto: HZS

Pod kontrolu se hasičům podařilo požár dostat před 13:00. Za pomoci výškové techniky poté rozebírali střechu a dohledávali skrytá ohniska požáru. Po dobu hašení mohli obyvatelé domu využít evakuační autobus hasičů.

čtk

Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů. Po příjezdu bylo hasiči zjištěno, že se jedná o objekt o dvou patrech a čtyřech bytových jednotkách. Požárem byla při příjezdu jednotek zasažena střecha a část domu. Hasební zásah zahájili hasiči okamžitě zevnitř i zvenku objektu. Do zásahu bylo nasazeno celkem pět vodních C proudů. Pomocí výškové techniky poté hasiči rozebrali střešní konstrukce a dohledávali skrytá ohniska.

hzs

Foto: HZS