Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Zásadě na Jablonecku hořel dům, jedna osoba je v péči lékařů, škoda je čtyři miliony korun

112
20. 02. 2024 | 6:42

AKTUALIZOVÁNO: K požáru rodinného domu v Zásadě na Jablonecku vyjížděli po půlnoci hasiči. Oheň se podařilo uhasit krátce po 08:00, na místě byla zraněná jediná obyvatelka domu, která se nadýchala kouře. Hasiči jí poskytli první pomoc a poté předali záchranné službě, která ženu převezla do jablonecké nemocnice, řekla ČTK jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Škody po požáru odhadli vyšetřovatelé předběžně na čtyři miliony korun.

hasiči dům1 GGvd9TZWEAAKS4i
Foto: X/HZS LK

"Na základě dosud provedeného šetření byla předběžně jako jedna z možných příčin požáru stanovena blíže nespecifikovaná technická závada na zařízení. Veškeré okolnosti celé události i nadále policie ve spolupráci s hasiči šetří," doplnila Sochorová.

Požár rodinného domu v Zásadě byl na operační středisko hasičů nahlášen dnes zhruba půl hodiny po půlnoci. "Při příjezdu hasičů byl objekt v plném rozsahu požáru, plameny šlehaly okny a střechou ven. Nasazeny byly postupně čtyři útočné proudy. Hasiči zřídili čerpací stanoviště k doplňování hasební látky pro cisterny zapojené do kyvadlové dopravy vody na místo požářiště," popsala zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jaroslava Benešová.

 

Oheň dům prakticky zničil, po příjezdu hasičů se zřítila střecha i obvodové zdi. Požár se podařilo lokalizovat zhruba po dvou hodinách v 02:48, hasiči ale ještě několik hodin zůstali na místě. "Následně hasiči prováděli rozebrání zbývající konstrukce domu, za pomoci termokamery vyhledávali skrytá ohniska a dohašovali je. Na místě zůstala na dohlídku místní dobrovolná jednotka Pěnčín – Huť. Pár minut po osmé hodině ranní byl požár zcela zlikvidován," dodala Benešová. Na místě podle ní zasahovalo devět jednotek z toho dvě profesionální.

 

čtk