Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Volkswagen bez řidiče přejel na Ladech silnici a naboural do yetiho. Bylo třináctého

112
16. 03. 2023 | 17:19

Pověstnou smůlu  si 13. března v pondělí vybrali dva řidiči, kteří parkovali své auto na sídlišti Lada v České Lípě. Hned  před osmou hodinou ráno zaparkoval v ulici Bratří Čapků řidič svůj Volkswagen Passat a nedostatečně ho zabezpečil proti samovolnému rozjetí. Za pár minut volkswagen přejel kolmo silnici a zastavil  se o podélně zaparkované vozidlo tovární značky Škoda Yeti.

DNLada
Foto: PČR

Náraz poškodil levý přední blatník  škodovky a  její oprava vyjde majitele na nejméně 10 000 korun. Štěstí bylo, že auto bez řidiče nesrazilo žádného chodce. Přivolaní dopravní policisté uložili majiteli volkswagenu blokovou pokutu. 

Řidič nedal přednost chodkyni na přechodu

V úterý večer krátce před devatenáctou hodinou se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v ulici 5. května. Řidič s vozidlem Audi A7 jel ve směru od Tanvaldu na Prahu, kde v prostoru křižovatky s ulicí Kamenná nedal přednost 63leté ženě přecházející vozovku po přechodu pro chodce z jeho levé strany. Po následném střetu s vozidlem chodkyně upadla na kapotu, ze které sklouzla na vozovku. Žena při tomto střetu s vozem utrpěla zranění, se kterým byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u ní i řidiče vozidla policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky.  Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Esemeskování při řízení se vymstilo, hlídka zjistila, že je pod vlivem drog

V závěru loňského roku si novoborští policisté při své noční hlídkové činnosti všimli v obci Pihel osobního vozidla značky Kia Ceed, jehož 38letý řidič přidržoval jednou rukou při řízení vozidla mobilní telefon, který si opíral o volant a druhou rukou do něj cosi vyťukával. Nemusejí ani být žádní jasnovidci, aby si domysleli, že ho zaměstnávalo esemeskování. Byl touto činností natolik vytížený, že je vůbec nezaregistroval. Dojeli ho u nedaleké benzinové čerpací stanice, kde ho zastavili a podrobili kontrole.

Zvláštní bylo, že předchozí přestupek vůbec nepopíral a ochotně jim potvrdil, že za jízdy skutečně esemeskoval a prohlašoval, že si zaslouží pokutu. Policisté brzo zjistili, co svou vstřícností zakrývá. Zradily ho jeho zúžené zorničky, skleněný pohled, roztěkanost a následná orientační zkouška na drogy, která vyšla pozitivně na metamfetamin. Řidič se na jejich výzvu podrobil i odběru krve a výsledek jejího laboratorního rozboru nyní ukázal, že množství drogy daleko překračoval hranici, která vylučuje způsobilost k řízení motorového vozidla. V tomto týdnu si proto převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok a zákaz řízení.

Na zasněžené vozovce nedodržel bezpečnou vzdálenost

V sobotu 11. března večer krátce před půl osmou hodinou se stala dopravní nehoda v Bedřichově. Po silnici od Šámalovy chaty do Bedřichova jel řidič s vozidlem Honda CR-V, kde nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozem Škoda Kodiaq, jehož řidič na rovném zasněženém úseku silnice náhle snížil rychlost a došlo tak k nárazu. Po tomto střetu vozidlo Honda CR-V ještě narazilo do sněhového mantinelu vedle silnice. Při této nehodě utrpěl řidič Hondy CR-V lehké poranění, ale lékařské ošetření nepožadoval. Policisté u obou řidičů alkohol vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Při otáčení narazil do sloupu a domu

Řidič vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl otáčení a s vozidlem narazil do sloupu veřejného osvětlení a domu. Minulý týden ve čtvrtek 9. března se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v prostoru křižovatky ulic Smetanova a Podhorská. Dvaaosmdesátiletý řidič jel se svým vozidlem Peugeot 208 po ulici Podhorská ve směru do centra města, kde se v prostoru uvedené křižovatky rozhodl otáčet. Při tomto manévru ovšem vlivem nepřiměřené rychlosti na mokré vozovce nezvládl řízení, dostal smyk a vyjel na chodník. Tam s vozem narazil do sloupu veřejného osvětlení a přilehlého domu. Při nehodě utrpěl spolujezdec lehké zranění, se kterým byl s místa nehody převezen posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. Zdravotníci do nemocnice také odvezli i řidiče, a to z preventivních důvodů, jelikož byl v šoku. Policisté u něj vyloučili alkohol provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Předběžná výše způsobené škody činí částku 81.000,- Kč.

PČR/Dagmar Sochorová a Ivana Baláková