Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za deset dnů dvakrát do Zlína. Natáhnou Tygři vítěznou šňůru? To poznáme dnes v 17 hodin

22. 01. 2021 | 5:52

Severočechy čeká ve 38. kole známý soupeř. Berani jsou ale pro Tygry tvrdým oříškem, v letošním ročníku na ně zatím nevyzráli. Do Zlína tak Liberečtí jedou s jasným cílem: nepolevit a přijet se třemi body v kapse! Povede se to? Utkání začíná v pátek od 17:00.

hoZlin1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Do nejlepší čtyřky

Šelmy se po těsné domácí porážce proti Kometě rychle zvedly. Následoval trip do Plzně, kde na ledě znovu rozhodovala každá maličkost. Nerozhodný výsledek 2:2 však rozsekl přesnou trefou Jaroslav Vlach v prodloužené hrací době, čímž získal pro tým důležité dva body.

Poté se Tygři přesunuli pod Ještěd, kde se utkali s Karlovými Vary. Atraktivní souboj odstartovaly dvě branky Radana Lence a po druhé třetině na kostce nad ledem svítilo skóre 3:2. Ačkoliv hosté v úvodu poslední části srovnali, vítězný gól nakonec vystřelil zadák Ronald Knot. Liberečtí se díky domácímu úspěchu posunuli v tabulce do první čtveřice!

Foto: www.hcbilitygri.cz

Cenná výhra

Berani neprožívají ideální sezónu. Venku podlehli Energii o čtyři góly a poté neuspěli ani ve Vítkovicích, kde jim nebyla uznaná branka. Ridera si celé utkání pohlídala a zvítězila na domácí půdě 3:0.

Minulý duel proti plzeňským indiánům ale dopadl o poznání lépe. Zlín otevřel skóre dvěma zásahy už v první dvacetiminutovce, na což už Plzeň nezvládla po zbytek zápasu zareagovat.

Liberečtí se v této sezóně potkali se zlínským soupeřem dvakrát. Ve Zlíně navíc Tygři hráli nedávno, předchozí vzájemný zápas se datuje na 12. ledna. Oba duely ale skončily lépe pro Berany, nejdříve zvítězili v Home Credit Areně 4:2 a posléze doma uspěli v samostatných nájezdech.

Severočeši mají tedy vysokou motivaci dalekého soupeře konečně porazit. Tři body by šelmám pomohly i v udržení se mezi čtyřmi nejlepšími týmy v extraligové soutěži. Který z celků se bude nakonec radovat? To se dozvíme už v pátek 22. ledna od 17 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 74
Bilance: 39 – 4 – 4 – 3 – 24
Skóre: 147:104

Zajímavosti

  • Z posledních pěti venkovních zápasů mají Tygři úspěšnější bilanci. Zvítězili ve čtyřech případech, zatímco Zlín sklízel body pouze ze dvou zápasů v roli hosta.
  • Do pátečního utkání nastoupí pouze jeden cizinec, a to slovenský Dávid Gríger v libereckém dresu.
  • V obou vzájemných zápasech skóroval zlínský obránce Martin Novotný. Překoná brankáře Tygrů i tentokrát?

www.hcbilitygri.cz