Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za krádež tří balení ořechů v nouzovém stavu za 270 korun hrozí ženě z Jablonce až 8 let vězení

112
28. 10. 2020 | 16:10

Minulý týden komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 32leté ženy jako obviněné ze spáchání trestného činu krádež, kterého se dopustila ve čtvrtek 22. října odpoledne krátce po půl druhé hodině.

ořech nuts-4637557 1280
Ilustrační foto

Tehdy v prodejně v ulici Na Vršku v Jablonci nad Nisou ukradla tři balení ořechů v celkové hodnotě 270,- Kč. Tohoto skutku se dopustila i přesto, že byla v uplynulých třech letech za takový čin pravomocně potrestána a odsouzena rozsudkem Okresního soudu v Jablonci nad Nisou. Navíc se tak stalo v době, kdy je v České republice vyhlášen nouzový stav. Vzhledem k této skutečnosti nyní obviněné za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněné do vazby a na rozsudek bude žena tedy čekat za zdmi liberecké vazební věznice.

PČR/Dagmar Sochorová