Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žádná černá dodávka, jejíž posádka láká děti ke svezení, po Semilech nejezdí, vyvrací policie dezinformaci úřadu

112
14. 09. 2022 | 13:46

Včera v odpoledních hodinách byla Odborem školství Městského úřadu v Semilech rozeslána ředitelům základních škol a Základní umělecké školy v Semilech zpráva, ve které byly uvedeny neověřené a nepravdivé informace o údajném velmi nebezpečném černém dodávkovém automobilu pohybujícím se ve městě s tím, že jeho posádka láká děti ke svezení.

policieAuta
ilustrační foto

Tímto všem, kteří tuto informaci obdrželi, sdělujeme, že se jedná o dezinformační zprávu, jejíž obsah se nezakládá na pravdě. Odbor školství uvedené nepravdivé informace rozeslal, aniž by si jejich pravdivost ověřil na příslušném oddělení Policie České republiky.

Obsah dezinformačního dopisu rozeslaného ředitelům škol zřejmě vznikl na základě podaného oznámení, které velmi důkladně prověřovali semilští policisté. Tento týden v pondělí krátce před třináctou hodinou měl údajně na přechodu pro chodce v ulici Bavlnářská oslovit dva chlapce řidič bílé dodávky. Policisté okamžitě po přijetí tohoto oznámení začali vše prověřovat a využili k tomu i městský kamerový systém. Na základě velmi intenzivního a důkladného šetření nebylo zjištěno, že by v souvislosti s tímto oznámením došlo k jakémukoliv protiprávnímu jednání.

PČR/Dagmar Sochorová